İEÜ Medical Point Hastanesi, Anorektal Malformasyon (ARM) hastalığı yaşayan çocuklar ve ailelerine yönelik kapsamlı bir bilgilendirme etkinliği düzenledi. Etkinlik, hastalık hakkında farkındalık yaratmayı ve aileleri bilgilendirmeyi amaçladı.

İeü Medical Point Hastanesi Arm Hastalarına Özel Etkinlik Düzenledi-1

Anorektal Malformasyon için farkındalık etkinliği

İEÜ Medical Point Hastanesi, Anorektal Malformasyon (ARM) hastalığı olan çocuklar ve aileleri için önemli bir bilgilendirme etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlik, Çocuk Cerrahisi Bölümü’nden Prof. Dr. Emre Divarcı ve Dr. Öğretim Görevlisi Gül Özyüksel önderliğinde düzenlendi. ARM, doğum öncesinde oluşan bir gelişim bozukluğu nedeniyle anüs ve rektumun normal şekilde gelişememesiyle ortaya çıkan bir doğumsal anomali olarak tanımlanıyor. Bu hastalık, çeşitli sistem anomalileriyle birlikte görülebiliyor ve cerrahi müdahale gerektirebiliyor.

İeü Medical Point Hastanesi Arm Hastalarına Özel Etkinlik Düzenledi0

Etkinlik içeriği ve konuşmalar

Etkinlikte, ARM hastalığının detayları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Dr. Öğr. Üyesi Gül Özyüksel, ARM hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirirken, Prof. Dr. Emre Divarcı ameliyat süreci ve karşılaşılabilecek cerrahi sorunlar hakkında bilgi verdi. Kabızlık ve kaka kaçırma konularında güncel tedavi yöntemleri de ele alındı. Dr. Öğr. Üyesi Pınar Tuğçe Özer, ARM’li kızlarda karşılaşılabilecek cinsel sorunlar, gebelik ve doğum süreci hakkında bilgiler verdi. Ayrıca, Uzm. Dr. Samıra Hüseynova ARM’li çocuklarda psikososyal sorunlar ve çözüm önerilerini paylaştı. Etkinliğin sonunda, Dr. Öğr. Üyesi Aslıhan Eslek tarafından ailelere grup terapisi yapıldı.

İeü Medical Point Hastanesi Arm Hastalarına Özel Etkinlik Düzenledi2

İEÜ Medical Point Hastanesi'nin ARTh tekniği tıp literatürüne girdi İEÜ Medical Point Hastanesi'nin ARTh tekniği tıp literatürüne girdi

Farkındalık ve destek

Prof. Dr. Emre Divarcı, ARM hastalığının toplumda nadir görüldüğünü ancak ömür boyu sürebileceğini belirtti. ARM'nin, doğum sırasında anüsün ya tam kapalı ya da diğer organlara açılarak sonlandığı bir durum olduğunu söyledi. Divarcı, etkinliğin amacının bu hastalıkla ilgili farkındalık yaratmak ve tedavi süreçleri hakkında aileleri bilgilendirmek olduğunu vurguladı. ARM Aile Derneği adına Muhammet Kayış ise, etkinlik için İEÜ Medical Point Hastanesi’ne ve Prof. Dr. Divarcı’ya teşekkürlerini iletti.

Kaynak: BÜLTEN